Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
2015 Heikki Hartikainen 2013 Essi Pullinen 2012 Carina Blomqvist 2011 Pekka Kulmala 2010 Ari-Pekka Rantanen

Pekka Kulmala

Kultaseppämestari Pekka Kulmalan loisteliaat korut pohjautuvat klassiseen muotokieleen ja moderniin otteeseen. Koruissa sädehtivät timantit, upeimmat jalokivet ja rohkeat väriyhdistelmät. Kulmalaa kiehtovat maankuoren aarteet, jalokivet, jotka kantavat sisällään ainutlaatuisia pienoisuniversumeja. Jalokivet tarjoavat usein lähtökohdan, johon kultaseppä rakentaa taidokkaasti käsityönä yksilöllisen korun.

Tinkimätön taituri poimii töihinsä hehkua menneiden aikojen glamourista, maailmantähdistä, vanhasta Hollywoodista. Viimeistellyt korut viestivät näkymättömiä arvoja, tunnetta ja tarinoita. Kulmala työstää yrityksessään korunsa kullasta ja platinasta, sillä vain ne voivat kantaa historiaa ja tunnetta ylväästi mukanaan vielä vuosisatojenkin kuluttua.

www.kultaseppakulmala.fi

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English