Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
1999 Kirsti Doukas 1998 Toivo Valkama 1997 Pekka Kiviluoto 1996 Alpo Tammi 1995 Juha Janger 1994 Jukka Ailio 1993 Morris Lindblom 1992 Markku Laulaja 1991 Markku Mäki 1990 Raimo Nieminen

Kirsti Doukas

Vaikuttava historiallinen henkilö, ooppera, koskettava katkelma kirjallisuutta ovat antaneet lähtökohdan muotoilija Kirsti Doukasin koruihin. Koruista jokainen kertoo ainutkertaista tarinaa. Ytimessä asuu aina tunnontarkka taustatyö. Doukasin uteliaisuus, rohkeus, pähkähullutkin ideat säestävät tuotantoa. Maineikas ja palkittu muotoilija työskentelee tuntosarvet herkkinä ja on valmis suuriin harppauksiin luodakseen uutta. Jalometallien lisäksi korut muotoutuvat muovista, jalokivistä, helmistä, lasista. Myös sattuma saa valikoidusti sijaa.

Doukas ei kahlitse itseään perinteisiin. Perinteiset, hienot työmenetelmät kulkevat uuden ajattelun ja teknologian rinnalla. Hän vaatii koruilta aina viimeisen silauksen, pienintäkään yksityiskohtaa unohtamatta. Doukas on tehnyt pitkän uran Kalevala Korussa ja hän valmistaa koruja myös omassa yrityksessään Saarikorpi Designissa. Hänen tuotantoa on esitelty laajalti myös kansainvälisissä näyttelyissä.

www.saarikorpidesign.fi

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English