Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
2015 Heikki Hartikainen 2013 Essi Pullinen 2012 Carina Blomqvist 2011 Pekka Kulmala 2010 Ari-Pekka Rantanen

Carina Blomqvist

Koru on intohimon tulos. Carina Blomqvistin koruissa kiemurtelevat pikkutarkat koristeet, kasviaiheet, joiden lomassa näyttäytyvät helmet, lasi tai emalin väriloisto. Blomqvistin korujen maailma hehkuu naisellisen romanttisena, sadunhohtoisena. Esteettisyys inspiroi suunnittelijaa. Kultasepän kynä ei suostu piirtämään suoraa viivaa. Runsaus on kerännyt vain lisää voimaa uran varrella.

Blomqvist työstää korujaan 3D-mallinnuksen avulla, mikä on saanut tekemisen ryöpsähtämään. Mallinnus on avannut ideoiden portit ja nujertanut kaikki tekemisen rajoitukset. Ideoista parhaat kiusaavat suunnittelijaa loputtomiin, ne eivät jätä rauhaan. Blomqvistille korun kantaja on viimeistä silausta vailla oleva taulu, jonka korusuunnittelija täydentää omalla työllään.

www.carinablomqvist.fi

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English