Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
2009 Tony Granholm 2008 Rauno Tynkkynen 2007 Tiina Arkko 2006 Esko Lindroos 2005 Kristian Saarikorpi 2004 Jouni Salo 2003 Juha Koskela 2002 Pekka Piekäinen 2000 Arvi Kämäri

Tony Granholm

Lentoon pyrkivä ilo, rakkaus, kiviveistos vuosituhansien takaa, puhtaanvalkoinen kielon kello ovat tarjonneet aiheen muotoilija Tony Granholmin pienoisveistosmaisiin koruihin. Palkittu muotoilija luo korujaan hartaasti, millin sadasosien tarkkuudella. Piirtäminen on ollut pikkupojasta saakka Granholmin kieli. Hän aloittaa aina suunnittelun tyhjästä, joka täydentyy viiva viivalta viimeistellyksi koruksi. Muotoilija rakastaa haasteita, kultasepäntyö ja metallien työstäminen ovat intohimo.

Granholm suunnittelee yhteen sulautuvia korumallistoja, mutta jokainen koru on kaunis myös yksin, ilman paria. Hän on suunnitellut korusarjoja muun muassa Kalevala Korulle ja Timanttisille. Muotoilija havainnoi tiukasti trendejä, mutta korussa on aina oltava viehättävä ulottuvuus, joka puhuu läpi aikojen.

www.kalevalakoru.fi/fi/tony-granholm

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English