Årets Guldsmed 2016

Finlands guldsmedsförbund har utnämnt Årets guldsmed sedan 1987. Varje år kan förbundets medlemmar nominera en guldsmed, silversmed eller gravör som på ett sätt eller annat har uppvisat betydande skicklighet i sitt yrke.

Meillä on ilo ilmoittaa, että Petri Pulliainen on äänestetty Vuoden Kultasepäksi 2016!

Onnittelemme voittajaa!

Eero Hintsanen

Ville Redman

Petri Pulliainen

Ville Redman

Varje dag stiger guldsmeden Ville Redman ut på nya fält. Han arbetar vid Kultaseppä Kulmala och inhämtar sin inspiration från teknikens värld och från de klassiska arbetsmetoderna.

Vid sidan av den exakta precisionen i det dagliga arbetet förflyttar sig Redman ibland till bildkonstens värld. Briljanter som är infattade med pietet byts ut mot gjutna ytor fulla av överraskningar. Redman har ett intresse för att tillåta misslyckanden och för vilken inverkan okända faktorer har på formen. Nycker och sammanträffanden resulterar i ett oförutsägbart och okontrollerbart slutresultat.

I hans händer förändras skalorna från hundradedels millimeter i ringar till meter i motorcyklar. I Redmans arbete finns intryck från maskinverkstäder, från teater och från olika guldsmedsverkstäder. Också en aning isländsk mentalitet och formgivning har satt sina spår i hans arbete, efter att han tillbringade ett år i Reykjavik.

Redman vill fördjupa och utveckla sina kunskaper. När han kommer på en bra sak delar han genast med sig av sin kunskap. Transparens och växelverkan utvecklar guldsmedsbranschen och han strävar efter att skapa en mer öppen kultur.

www.kultaseppakulmala.fi

Brilliant Guldsmeder Susanna Majuri Årets Guldsmed Samarbetsparter Kontakt Facebook
suomeksi på svenska in English