Vuoden Kultaseppä 2016

Sinulla on nyt loistava tilaisuus vaikuttaa Vuoden Kultasepän 2016 valintaan!

Brilliant! -näyttelyn päätavoitteisiin kuuluvat vuorovaikutteisuus ja yleisön osallistaminen. Siksi, ensimmäistä kertaa koskaan, yleisö saa valita seuraavan kultasepän vuodelle 2016. Tähän asti Vuoden Kultasepän on valinnut Suomen kultaseppien liiton jäsenet.

Näyttelyssä on esillä kolmen Vuoden Kultaseppä 2016 -finalistin koruja. Eero Hintsasen, Petri Pulliaisen ja Ville Redmanin teokset avaavat kiinnostavan ja myös yllätyksellisen näkymän suomalaisen korun tulevaisuuteen.

Äänestää voit 1.11 asti.Meillä on ilo ilmoittaa, että Petri Pulliainen on äänestetty Vuoden Kultasepäksi 2016!

Onnittelemme voittajaa!

Eero Hintsanen

Ville Redman

Petri Pulliainen

Ville Redman

Kultaseppä Ville Redman astuu uudelle kentälle joka päivä. Kultaseppä Kulmalalla työskentelevä seppä ammentaa intonsa tekniikan maailmasta ja klassisista työmenetelmistä.

Päivätyön totaalisesta tarkkuudesta Redman siirtyy välillä kuvataiteen maailmaan. Pieteetillä istutetut briljantit vaihtuvat valettujen pintojen yllätyksellisyyteen. Redmania kiinnostaa epäonnistumisen salliminen, tuntemattomien tekijöiden vaikutus muotoon. Ennalta-arvaamaton, hallitsematon lopputulos syntyy oikuista ja sattumista.

Mittakaavat muuttuvat tekijän käsissä sormuksen millin sadasosista moottoripyörän metreihin. Redman on poiminut tekemiseensä vaikutteita niin konepajoilta, teatterityöstä kuin eri kultasepänverstailtakin. Töihin kulkeutuu myös häivähdyksiä islantilaisesta mielenmaisemasta ja muotoilusta Reykjavikissa vietetyn vuoden jälkeen.

Redman haluaa syventää ja kehittää osaamistaan. Keksiessään hyvän jutun hän jakaa tiedon viiveettä eteenpäin. Läpinäkyvyys ja vuorovaikutus kehittävät kultasepänalaa ja hän pyrkii omalla esimerkillään luomaan entistä avoimempaa kulttuuria.

www.kultaseppakulmala.fi

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English