Årets Guldsmed 2016

Finlands guldsmedsförbund har utnämnt Årets guldsmed sedan 1987. Varje år kan förbundets medlemmar nominera en guldsmed, silversmed eller gravör som på ett sätt eller annat har uppvisat betydande skicklighet i sitt yrke.

Meillä on ilo ilmoittaa, että Petri Pulliainen on äänestetty Vuoden Kultasepäksi 2016!

Onnittelemme voittajaa!

Eero Hintsanen

Ville Redman

Petri Pulliainen

Petri Pulliainen

Det som leder guldsmeden Petri Pulliainen vidare från ett arbete till följande är tanken om extrem hållbarhet. Han är specialiserad på ringar och ställer hårda krav på sig själv. Hans arbete går ofta genom flera svåra etapper. Han har gjort gnistrande vigselringar med diamantrader infattade i stål för både brudar och brudgummar.

Han förädlar sina originella idéer till skickligt utförda smycken. Pulliainen inspireras av högklassig formgivning och av hantverk, vare sig det gäller ett smycke, en stol eller en trädgård. Att överlåta ett finslipat och felfritt arbete till kunden är det som är mest givande för honom i arbetet.

Pulliainens smycken utstrålar väl övervägd minimalism och maskulinitet. Han tilltalas inte av organiska, generösa former. Ju mer geometrisk helheten är, desto mer fascinerande är tillverkningen. Titanförstärkt, syrabeständigt rostfritt stål är ett särskilt intressant material för Pulliainen.

Han arbetar som guldsmed för Aito Helsinki och han drömmer om att tillverka lyxföremål för människor som redan har allt. Pokerbord och guldstolar för oljebaroner glaseras med gula diamanter. I snapsglasen möts den svala grå stålytan med ett diamantfyrverkeri.

www.aitohelsinki.fi

Brilliant Guldsmeder Susanna Majuri Årets Guldsmed Samarbetsparter Kontakt Facebook
suomeksi på svenska in English