Susanna Majuri

I början finns en gripande känsla, en intuition. Fotokonstnär och konstmagister Susanna Majuri inspireras av skönlitteratur, poesi och musik. I hennes tankar blir verser och strofer som innehåller små stora ord till byggnadsmaterial för fotografier. Inlevelseförmåga, fantasi, berättelser och färger spelar huvudrollerna i hennes arbete. Med hjälp av fotografier kan man behandla känslor och förmedla berättelser. När hon lyckas fascineras hon och brinner för arbetet, och strålar av lycka.

De drömlika landskapen, det klara vattnet och luftbubblorna fångar åskådarens blick. Majuris fotografier rör sig i gränslandskapet mellan verklighet och fantasi, där människans rörelse stöter i hop med vattenmassor och vattnets krafter. Här skapar Majuri magiska stämningar som har väckt beundran hos människor över hela världen.

Susanna Majuri
Kaksi, putoaa
2015
Susanna Majuri
Silence
2015Majuri har haft flera utställningar och är nu doktorand vid Bildkonstakademin vid Konstuniversitetet, där hon forskar i den fotografiska fiktionens möjlighet att fungera som en mötesplats för känslor. Majuri tillhör den internationellt aktiva konstnärsgruppen Helsinki School. Hennes verk finns bland annat i museet för nutidskonst Kiasma, i Finlands fotografiska museum och i samlingarna i Esbo moderna museum EMMA.

Susanna Majuri
Usva
2015
Susanna Majuri
Ruusu, uneksii
2015
Brilliant Guldsmeder Susanna Majuri Årets Guldsmed Samarbetsparter Kontakt Facebook
suomeksi på svenska in English