BRILLIANT! 18.9.2015 - 1.2.2016 Nationalmuseum

Visuellt välbehag, djupa känslor och unika berättelser tar form i de smycken som har skapats av Finlands främsta guldsmeder. Utställningen Brilliant! ger en unik inblick i det finaste hantverket inom den finländska smyckesformgivningen, ända från 1960-talet fram till i dag.

Den tvärkonstnärliga utställningen Brilliant! visar upp konststycken av konstnärer som valts till Årets Guldsmed och till finalister inför år 2016, förstärkt av Susanna Majuris fotografier och ljudlandskap.

Passionen, den höga kvaliteten och en fast beslutsamhet när det gäller det egna arbetet är gemensamt för alla hantverkarna. Smederna tar inga genvägar utan finslipar minsta lilla detalj. Utställningen Brilliant! visar guldsmedernas experiment, deras försök att finna något nytt, hur de värnar om traditioner och deras internationella succéhistorier.

Ajankohtaista


Vuoden kultasepät paikalla sunnuntaisin:

13.12. Ville Redman
20.12. Kristian Saarikorpi
3.1.
10.1. Platinoro
17.1. Heikki Hartikainen
24.1. Essi Pullinen
31.1. Kristian Saarikorpi
Susanna
Majuri
De drömlika landskapen, det klara vattnet och luftbubblorna fångar åskådarens blick. Majuris fotografier rör sig i gränslandskapet mellan verklighet och fantasi, där människans rörelse stöter i hop med vattenmassor och vattnets krafter. Här skapar Majuri magiska stämningar som har väckt beundran hos människor över hela världen.

Finlands guldsmedsförbund rf grundades 1905 på Hotel Kämp i Helsingfors. Enligt stadgarna är förbundets uppgift att verka som en förenande länk mellan guld- och silversmeder, att bevaka branschens intressen och att befrämja såväl yrkeskunskap som medlemmarnas utkomst. I år fyller Finlands guldsmedsförbund 110 år. Utställningen Brilliant! är höjdpunkten för jubileet.

www.suomenkultaseppienliitto.fi

Briljantti rf står för utställningen Brilliant!

Anniina Dunder-Berg
Sanna Nuutinen
Päivi Sohkanen
Pekka Kulmala
Carina Blomqvist

Brilliant Guldsmeder Susanna Majuri Årets Guldsmed Samarbetsparter Kontakt Facebook
suomeksi på svenska in English