Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
2009 Tony Granholm 2008 Rauno Tynkkynen 2007 Tiina Arkko 2006 Esko Lindroos 2005 Kristian Saarikorpi 2004 Jouni Salo 2003 Juha Koskela 2002 Pekka Piekäinen 2000 Arvi Kämäri

Rauno Tynkkynen

Timantit, värilliset jalokivet, turmaliinit, paraibat, safiirit, leikittelevät kultaseppämestari Rauno Tynkkysen koruissa. Tynkkynen tuo tuotannossaan traditioita nykypäivään, mutta poimii samalla modernia vivahdetta mukaan. Korun aihe voi olla ikuinen, kuten tuli tai metsä, sen muhkea sammalpeti, mutta toteutus on aina tätä päivää. Työt elävät vahvasti ajassa, sillä kultaseppämestari tarkkailee ajan merkkejä, ympäristöä, yhteiskuntaa, trendejä, puheenaiheita.

Atelier Torbjörn Tillanderin työnjohtajan korut eivät osoittele. Korut vihjailevat ja antavat mahdollisuuden tulkinnalle. Pohdiskeleva kultaseppä tunnetaan myös teknisenä velhona, sillä hänen erityisenä vahvuutena ovat korujen tekniset oivallukset. Usein korut syntyvät muodollisen tai teknisen idean tuloksena, kuten mestarityö, linkkuveitsen lailla kukaksi avautuva nuppu. Tynkkynen työstää vaativatkin työnsä alusta loppuun asti itse ja lopputuloksena on aina hurmaava ja korkeatasoinen koru.

www.tillander.com

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English