Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
2009 Tony Granholm 2008 Rauno Tynkkynen 2007 Tiina Arkko 2006 Esko Lindroos 2005 Kristian Saarikorpi 2004 Jouni Salo 2003 Juha Koskela 2002 Pekka Piekäinen 2000 Arvi Kämäri

Kristian Saarikorpi

Kultaseppämestari Kristian Saarikorven tekemisen filosofia kiteytyy huipputeknologian ja huippukäsityön yhdistämiseen. Kun nämä sulautuvat yhteen, vain luovuus on kattona ja näin muodostuu ennennäkemätön lopputulos. Saarikorven muotokieli versoo vanhasta maailmasta, muinaisen Egyptin koruista, art decosta. Toteutus on kuitenkin aina moderniakin modernimpi.

Saarikorpi tunnetaan 3D-teknologian uranuurtajana Suomessa. Hän mallintaa ja printtaa korut, viimeinen silaus syntyy käsityönä. Saarikorpi on sekoitus muotoilijaa, kultaseppää ja insinööriä. Ehtymättömän idea-arsenaalin uusimpana tulokkaana on mobiilisovellus, jonka avulla jokainen pystyy suunnittelemaan omia uniikkeja koruja.

www.saarikorpidesign.fi

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English