Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
2009 Tony Granholm 2008 Rauno Tynkkynen 2007 Tiina Arkko 2006 Esko Lindroos 2005 Kristian Saarikorpi 2004 Jouni Salo 2003 Juha Koskela 2002 Pekka Piekäinen 2000 Arvi Kämäri

Arvi Kämäri

Vahvat kädentaidot, tekninen suunnittelu ja luovuus lyövät kättä Arvi Kämärin työskentelyssä. Kämärissä yhdistyvät kultaseppämestari, kaivertaja, gemmologi, kultasepäntyön lehtori sekä erityisopettaja, joka on kasvattanut alalle uusia osaajia yli 30 vuotta. Kämäri on viehättynyt jalokivistä, hän tietää vaativien kivi-istutusten haasteet. Kultaseppä kuuntelee erilaisten jalokivien asettamia vaatimuksia, jotta ne säilyttävät arvonsa ja kauneutensa osana kultasepäntyötä.

Käsillä tekemisen taito ja merkitys korostuvat arvokkaita materiaaleja työstettäessä. Jalometallikoru ei saa olla kertakäyttöinen, siksi kokonaisuuden on oltava harkittu ja huolella rakennettu. Kämäri tuntee korun muotojen ja käsitemaailman muutokset vuosikymmenten ajalta. Hän seuraa opetustyössään ajan henkeä ja taitaa perinteisen verstastyön rinnalla myös uudemmat tekniikat.

www.validia-ammattipisto.fi/koulutustarjonta/tutkintotavoitteinen-koulutus/kultaseppaalan-artesaani/

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English