Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
1999 Kirsti Doukas 1998 Toivo Valkama 1997 Pekka Kiviluoto 1996 Alpo Tammi 1995 Juha Janger 1994 Jukka Ailio 1993 Morris Lindblom 1992 Markku Laulaja 1991 Markku Mäki 1990 Raimo Nieminen

Morris Lindblom

Timanttien säihke, perinteet ja uusin teknologia solmivat liiton Morris Lindblomin timanttikoruissa. Kultaiset klassiset korut ja ajaton muotokieli ovat kehittyneet ajan ja kansainvälisten suuntauksien seuraamisen tuloksena. Lindblom on tähynnyt aina myös tulevaisuuteen eikä ole kaihtanut teknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Kultaseppä korostaa vahvaa ammattiosaamista, vaikka työstää korut tietokonepohjaisesti. Korujen viimeistely on aina käsityötä.

Tiukka laatuvaatimus on ohjannut Lindblomin työtä läpi vuosikymmenten. Tekemisen ydin on syntynyt Sveitsissä luksuskoruja valmistavassa ateljeessa, jossa kultaseppä työskenteli uran alkuaikoina. Lindblomin perustaman yrityksen säkenöivät sormukset, riipukset ja korvakorut ovat olleet haluttuja myös Suomen rajojen ulkopuolella ja korujen vienti on ollut hyvin tärkeässä roolissa.

www.morris.fi

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English