Vuoden Kultasepät 1987 - 2015

Jokaisella vuoden kultasepäksi valitulla on omintakeinen muotokielensä ja työtapansa. Korut ja esineet ovat syntyneet erilaisin menetelmin, käsityönä, poraamalla, sahaamalla, takomalla, valamalla. Useille modernein 3D-tekniikka on avannut rajattomat reitit luoda uudenlaista muotoilua. Vuosikymmenten varrella kulta- ja hopeaseppien käsissä on valmistunut uniikkeja luksuskoruja, mutta myös sarjatuotantoa.

Äänestä Vuoden Kultaseppä 2016

Tekijöitä yhdistää intohimo, korkea laatu ja tinkimättömyys omassa työssään. Sepät eivät oikaise, vaan viimeistelevät pienimmänkin yksityiskohdan. Brilliant!-näyttelyn viitoittamalle matkalle mahtuu kokeiluja, uuden etsimistä, perinteiden kunnioitusta, kansainvälisiä menestystarinoita. Seppien töitä on päätynyt lahjaksi kuninkaallisille ja mielipiteitä jakaneille henkilöille, kuten Persian shaahille tai Walesin prinsessa Dianalle. Korut ovat vuosikymmenten saatossa päässeet arvostettuihin kansainvälisiin näyttelyihin sekä keräilijöiden kokoelmiin.

1980 1990 2000 2010
1999 Kirsti Doukas 1998 Toivo Valkama 1997 Pekka Kiviluoto 1996 Alpo Tammi 1995 Juha Janger 1994 Jukka Ailio 1993 Morris Lindblom 1992 Markku Laulaja 1991 Markku Mäki 1990 Raimo Nieminen

Markku Mäki

Mallikultaseppä Markku Mäki on tulkinnut ja toteuttanut suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden näkemyksiä koruiksi vuosikymmenten ajan. Mäen taitavissa käsissä on syntynyt koruja jalometalleista ja ne ovat saneet kumppaneikseen kiveä, helmiä, puuta. Mallikultaseppä on työstänyt koruja käsityönä, perinteisin menetelmin, poraamalla, sahaamalla.

Mäki on työskennellyt Lapponiassa yli 40 vuotta ja uran laajin kokonaisuus on ollut 50 korun sisaruslauma, joista jokainen on saanut yksilöllisiä piirteitä timanteista, opaaleista ja onyxistä. Taitelijoiden visioissa vain mielikuvitus on ollut rajana ja jokaisella on ollut leimallinen muotokielensä. Nämä visiot ja muodot Mäki on tuonut todeksi saumattoman yhteistyön tuloksena.

www.lapponia.com

Brilliant Kultasepät Susanna Majuri Vuoden Kultaseppä Yhteistyö Yhteys Facebook
suomeksi på svenska in English